"GOAT? Ne štejejo samo naslovi za Grand slam"

ATP 18. Okt 202013:20
Getty Images/Clive Brunskill

O tem, kdo je najboljši teniški igralec vseh časov ne more odločiti zgolj število osvojenih naslovov za Grand slam, ampak je treba upoštevati tudi druge dejavnike je poudaril Kanadčan Miloš Raonić.

Rafael Nadal je pred kratkim osvojil 13 naslov na Roland Garrosu, skupno njegov 20. na Grand slamih. Tako je izenačil rekord Rogerja Federerja. Za njima je Novak Đoković, ki je pri 17. 

“Neverjetno kaj je Rafa naredil, osvojil je 13. lovoriko na Roland Garrosu, na turnirju pa je bil doslej 16. Izgubil je zgolj dvakrat. Pred to trojko je bil rekord 14 naslovov za Grand slam, Nadal pa jih ima samo na enem turnirju 13,” je dejal Raonić

Na vprašanje komu bi podelil naslov najboljšega vseh časov je kanadski teniški igralec odgovoril: 

“Zdaj je to težko odgovoriti. Rafa je še vedno tu in upam, da se bo Roger naslednje leto vrnil. Novak je najmlajši in najbolj zdrav izmed teh treh. Navsezadnje pa ne gre zgolj za Grand slame. Pomembni so tudi preživeti tedni na vrhu lestvice ATP, medsebojni rezultati, kolikokrat je osvojil nekdo Slam, lovorike na Mastersih … veliko je dejavnikov in vedno bo debata kdo je najboljši vseh časov. Mislim, da smo lahko zelo veseli, ker imamo priložnost primerjati tri, ki igrajo v enakem obdobju.”

Rekorder po preživetih tednih na vrhu lestvice ATP je Roger Federer (310), ta rekord pa bi lahko na začetku marca prihodnje leto izenačil Đoković. 

Srb ima tudi pozitiven izkupiček proti Špancu in Švicarju, v lasti pa ima tudi največ lovorik iz turnirjev za Masters.