Hačanov se je za divjanje v Antwerpnu opravičil

ATP 24. Okt 20208:49 > 8:49
Julian Finney, Getty Images

Ruski teniški igralec Karen Hačanov se je zaradi nešportnega obnašanja na včerajšnji tekmi četrtfinala v Antwerpnu že opravičil. Na srečanju z Danom Evansom je Rus povsem izgubil razum, ko ga je egiptovski sodnik Adel Nour pri eni izmed točk rahlo "okradel".

Rus je bil razjarjen, potem ko je Nour storil napako v ključnem trenutku podaljšane igre drugega niza. Pri izidu 7:7 je Evans žogico poslal v avt, sodnik pa je ocenil, da je bila na črti. Ko je po naslednji točki Hačanov izgubil niz, je z vso silo brcnil v mrežo in nato z loparjem dvakrat močno udaril v sodniški stolp.

Ob tem je potrebno poudariti, da je Nour tik pred tem storil še eno napako v škodo Rusa, ko je njegov volej ocenil kot avt, čeprav je počasni posnetek pokazal, da je bila žoga za kakšnih 15 centimetrov v igrišču.

Hačanov je kasneje izgubil še tretji niz in zapustil tekmovanje. “To je bil težek in zapleten dvoboj. Kasneje sem se pogovoril s sodnikom in žal mi je, da sem se tako obnašal. Opravičil se mi je zaradi svoje napake, jaz pa njemu zaradi obnašanja. Konec koncev smo vsi ljudje in delamo napake. Nisem želel nikogar užaliti, ali se obnašati grdo. Enostavno se nisem imel pod nadzorom, kar je na koncu vplivalo na rezultat. Hvala vsem za podporo,” je dejal Karen.