Zverev po treh urah premagal Mannarina

ATP 5. Nov 202022:35 > 22:46
Getty Images/Christof Koepsel

Alexander Zverev se je uvrstil v četrtfinale ATP Mastersa v Parizu, potem ko je po treh urah napetega tenisa s 7:6, 6:7 in 6:4 premagal Adriana Mannarina.

Zverev in Mannarino sta v Bercyju prikazala nepozaben teniški dvoboj, ki ga je 4. nosilec dobil po 3 urah in 3 minutah igre.

V prvem nizu je Zverev izkoristil prvo break priložnost v sedmi igri, vendar je Francoz takoj vrnil in izenačil na 4:4. Niz se je zavlekel v podaljšano igro, v kateri je Zverev zapravil štiri zaključne žogice, Mannarino pa tri. Nemec je bil v peto uspešen in podaljšano igro dobil s 13:11.

V drugem nizu je Mannarino tekmecu servis odvzel že v prvi igri, ga nato v četrti izgubil, vendar takoj naredil re-break. Zverev se je zbral v pravem trenutku iz naredil drugi break za 4:4. Tudi drugi niz je odločila podaljšana igra. V tej je Mannarino povedel s 4:0, nato je pet zaporednih točk dosegel Zverev, ki je pri 7:6 serviral za zmago. Toda Francoz se ni dal, dosegel tri zaporedne točke in podaljšano igro dobil z 9:7 ter izsilil tretji niz.

V tem sta oba do izida 4:4 držala svoj servis, v deveti igri pa je Zverev hitro povedel s 40:0 in tretjo break žogico tudi izkoristil. V naslednji igri je imel Mannarino sicer priložnost za novo izenačenje, vendar je Nemec dosegel tri zaporedne točke in se veselil težko priborjene zmage.