Raonić po hudem boju strl Humberta

ATP 6. Nov 202018:17 > 18:27
Twitter

Kanadčan Miloš Raonić je v četrtfinalu turnirja Masters v Parizu s 6:3, 3:6 in 7:6 premagal Uga Humberta. V polfinalu se bo pomeril z Danilom Medvedevom.

V prvem nizu je Kanadčan tekmecu servis odvzel v četrti igri, nato pa imel v šesti kar pet break priložnosti, vendar je Humbert vse ubranil. Do konca niza Raonić ni imel večjih težav in ga zanesljivo dobil s 6:3.

V drugem nizu je bila slika obratna, Humbertu je uspel break že v drugi igri. V preostanku niza noben izmed tekmecev ni več imel priložnosti za break in niz je s 6:3 dobil Francoz.

Tretji niz je bil zelo razburljiv. Raonić je v prvi igri ubranil tri break žogice, Humbert v drugi dve in v četrti še dve. Nato se je igra umirila, oba sta servirala zelo zanesljivo in niz se je zavlekel v podaljšano igro.

V tej smo bili priča pravi drami. Humbert je povedel s 5:1 in nato imel dve zaključni žogici za zmago, vendar ju je Raonić ubranil. Kanadčan je s tem očitno pridobil potrebno samozavest, unovčil je še svoje bogate izkušnje in izkoristil drugo žogico za zmago ter podaljšano igro dobil z 9:7.

V polfinalu se bo Raonić pomeril z Rusom Danilom Medvedevom, Kanadčan pa bo v ponedeljek po več kot letu dni znova med najboljšo petnajsterico ATP lestvice.