Nekdanja številka ena v Barceloni znova na igrišču!

ATP 25. Apr 20173:54 > 3:58
Matthew Stockman/Getty Images

Juan Carlos Ferrero, leta 2003 najboljši na lestvici ATP, je v Barceloni prvič po letu 2012 odigral profesionalni dvoboj. Ferrero je nastopil v konkurenci moških dvojic, njegova vrnitev pa je bila kratka, saj sta s Pablom Carreñom Bustom že izpadla.

Juan Carlos Ferrero je svoj zadnji profesionalni obračun odigral leta 2012, ko je nastopil na turnirju v Valenciji. Tokrat je nastopil v konkurenci dvojic, kjer je odigral v paru Pablom Carreñom Bustom.

Danes se na igrišču zagotovo ni počutil posebej star, saj je na drugi strani mreže stal še starejši Daniel Nestor, ki šteje že 44. let. Nestor in Marcin Matkowski sta obračun dobila z 2:1 v nizih, Ferrero pa se je na igrišču zelo dobro počutil.

Vse skupaj se je začelo s šalo, nato pa me je Pablo pregovoril, da sem res nastopil. Obračun je bil zame posebno darilo, saj je bilo neprecenljivo znova doživeti turnirsko atmosfero in začutiti adrenalin, ki ga po žilah požene obračun,” je po obračunu povedal 38-letni Ferrero.

Španec je v svoji karieri leta 2003 dvignil pokal na osrednjem igrišču Roland Garrosa, istega leta pa je igral tudi v finalu Odprtega prvenstva Združenih držav Amerike. V karieri se je veselil 16 turnirskih zmag, ki so mu prinesle skoraj 14 milijonov dolarjev.