Federer: To je zelo frustrirajoče

ATP 15. Jun 20171:40 > 1:43
Thomas Niedermueller/Bongarts/Getty Images

Rogerju Federerju povratek po dveh mesecih in pol počitka ni uspel. Na turnirju v Stuttgartu je proti veteranu Tommyju Haasu doživel šele drugi poraz v letošnji sezoni.

Roger Federer je v tej sezoni igral odlično. Pred peščeno sezono se je odločil, da telo potrebuje počitek in tako izpustil tudi Roland Garros, kot glavni cilj v nadaljevanju pa navedel zmago v Wimbledonu.

Za pripravo na najprestižnejši turnir v koledarju teniške karavane se je vrnil v Stuttgartu, kjer pa je že na prvem dvoboju doživel nepričakovan poraz proti veteranu Tommyju Haasu.

39-letni Nemec, ki se bo po koncu te sezone upokojil, je najprej ubranil zaključno žogo, nato pa prišel do velike zmage. Za Federerja je bil to šele drugi letošnji poraz, še drugič pa je izgubil, ko je zapravil žogo za zmago.

To je zelo frustrirajoče, a tudi to se lahko zgodi. Tommy je ubranil zaključno žogo, ostal v igri in v drugem nizu močno pritisnil. V tretjem nisem prišel do željenega nivoja igre,” je po porazu povedal švicarski velemojster.

Haas se je z veliko zmago uvrstil v prvi četrtfinale po letu 2014. Po dvoboju je bil upravičeno navdušen: “Ostal sem brez besed. Zares je težko premagati Federerja na travi. Nikoli ni lahko igrati proti dolgoletnemu prijatelju. Zelo sem srečen in kar malce šokiran. To je še posebej velika zmaga na domačem turnirju v Nemčiji. V drugem nizu sem bil že v izgubljenem položaju, vendar sem se rešil in nato sem lahko zaigral zelo sproščeno.