Đoković sprejel wildcard za Eastbourne

ATP 21. Jun 201712:08 > 12:24
Clive Rose/Getty Images

Četrti tenisač sveta Novak Đoković je dobil in sprejel posebno vabilo organizatorja (wildcard) za turnir v Eastbournu. Srb bo tam pilil formo za Wimbledon.

V zadnjih sezonah Novak Đoković pred Wimbledonom skoraj nikoli ni sodeloval na travnatih turnirjih. Tokrat se je odločil za drugačno taktiko.

Po porazu v četrtfinalu Roland Garrosa proti Dominicu Thiemu, je imel Đoković nekaj več časa za odmor, zato ne bo počival do Wimbledona.

Nekdanja številka ena moškega tenisa je tako sprejel wildcard za sodelovanje na ATP turnirju serije 250, ki bo potekal na jugu Anglije in bo za Đokovića glavna priprava na sveto travo v Wimbledonu.

https://www.instagram.com/p/BVkmyvqDW5r/

Posebno povabilo organizatorjev je prejel in sprejel tudi Francoz Gael Monfils, organizatorji pa še vedno čakajo na odgovor Avstralca Nicka Kyrgiosa.

Prihodnji teden bo po hitrem izpadu v Queensu najverjetneje igral tudi prvi tenisač sveta Andy Murray, ki bi prav tako lahko prišel v omenjeni turnir v Eastbournu.

Omenjeni turnir je nazadnje potekal leta 2014, zmage pa se je takrat razveselil Feliciano Lopez. Nagradni sklad v tem letu znaša 635.660 evrov.