Novak: Zares, zares dobra zmaga

ATP 28. Jun 201717:32 > 17:35
Mike Hewitt/Getty Images

Srbski tenisač Novak Đoković je bil po prvem obračunu na travi s svojo igro zelo zadovoljen. V Eastbournu je v dveh nizih brez večjih težav ugnal Kanadčana Vašeka Pospišila.

Novak Đoković je v Eastbournu vpisal svojo 25. zmago v tej sezoni. Dvojica je z dvobojem sicer začela že v torek, a je obračun po vsega 13 točkah prekinil dež. V nadaljevanju je Novak slavil s 6:4 in 6:3 po 85 minutah igre.

Zares sem vesel, ker sem prišel v Eastbourne. Pred turnirjem sem opravil nekaj treningom z zares dobrimi tenisači, od katerih je vsak gojil svoj stil igre. Obračun je hitro prekinil dež, ki včeraj ni ponehal, zato smo danes na nek način odigrali kompleten dvoboj, kar mi je v bistvu ljubše,” je po zmagi povedal Đoković 

Novak je bil s svojim prvim obračunom na travi zelo zadovoljen. Po ne najboljši sezoni se je srbski tenisač tokrat prvič po zadnjih sedmih letih odločil, da bo na travnati podlagi zaigral tudi na turnirju pred WImbledonom.

Če upoštevam, da je bil to prvi dvoboj na travi, sem se na igrišču počutil zares dobro. Igral sem proti nasprotniku, ki ima to podlago najraje. Zelo dobro servira, veliko prihaja k mreži in premore raznovrstne udarce. To je bila zares, zares dobra zmaga. Zelo sem srečen,” je še dodal Novak.

Njegov naslednji nasprotnik je Američan Donald Young.