Haas: Kdo ve česa je Roger še sposoben?

ATP 16. Jul 201718:28 > 18:30
Michael Steele, Getty Images

Nekdanji drugi tenisač sveta Tommy Haas je po današnji zmagi Rogerja Federerja v Wimbledonu poudaril, da je to kar počne Švicar neverjetno in hkrati verjame, da njegovih uspehov še ni konec.

“To kar je Roger dosegel v tem letu je neverjetno, a kot je sam rekel v govoru po zmagi: “Če slediš svojim sanjam in pridno delaš, je v življenju vse mogoče.” Po porazu v polfinalu Wimbledona v lanski sezoni si je vzel premor, sprejel je odločitev, ki za športnika ni lahka. Zapustil je prizorišče, a se letos vrnil in osvojil skoraj vsak turnir, na katerem je zaigral. To je zares neverjetno. Vem, da mu zmaga v Wimbledonu pomeni največ. Z osmimi naslovi je postal rekorder, to si je tudi želel,” je povedal Haas, ki je Federerja ugnal v Stuttgartu.

Roger Federer je do naslova v Wimbledonu prišel brez izgubljenega niza.

Mislim, da trenutno igra svoj najboljši tenis. Najbolj me je prevzelo dejstvo, kako je napredoval na backhand strani – nasprotnikove servise z backhendom vrača hitreje, vedno manj je slice udarcev in to je sprememba, ki je prinesla rezultat. Servira odlično, ob tem pa drži tudi zelo visok odstotek prvega servisa. Ob vsem tem pa tako kot skozi celotno karieri ne dela veliko napak in nasprotniku daje občutek, da mu ves čas diha za ovratnik,” je povedal nemec in dodal: “Kdo ve česa je še sposoben, pokazal je, da se da, zaradi njega pa v uspehe verjame tudi veliko preostalih 31 ali 32-letnih igralcev. Trenutna sezona je res razburljiva. Tako v moški kot v ženski konkurenci in prepričan sem, da bo tako tudi v prihodnje.”

Za konec je Haas poudaril, da je 19. naslovov na turnirjih za grand slam zares neverjetna številka, in da je zato zmaga proti Federerju v Stuttgartu še bolj sladka.