"Kril sem Jordana, boksal z Alijem, gledal Picassa"

ATP 23. Jul 20178:39 > 8:40
Getty Images Sport, Adam Glanzman

Američan Andy Roddick in Belgijka Kim Clijsters sta bila včeraj zvečer slovesno sprejeta v teniško Hišo slavnih v Newportu.

“Nisem najboljši tenisač vseh časov, nikoli ne bom osvojil Wimbledona, nisem bil niti najboljši v svoji generaciji, nisem se vedno lepo obnašal, tako da tega priznanja ne morem vzeti kot zasluženega, toda tako pač je, od danes sem vendarle član Hiše slavnih,” je povedal Roddick.

Američan je bil vseeno številka 1 svetovnega tenisa, osvojil OP Združenih držav Amerike 2003, poleg tega še 31 naslovov na ATP turneji, zaslužil več kot 20 milijonov dolarjev.

Roddick se je hkrati pohvalil, da je pri osmih letih zbežal staršem in se na US Openu pretihotapil v prostore za tenisače in se igral s Petom Samprasom. Seveda ni mogel niti mimo dejstva, da je igral v obdobju velike četverice. Glede tega je A-Rod izbral nekaj primerjav z najboljšimi športniki (in ostalimi) vseh časov:

“Znajti se v vašem vakuumu je bilo pogosto eno navadno s*anje, vendar sem lahko vseeno vesel. Imel sem to čast, da ‘krijem Jordana, do konca sem se boril z Alijem, metal sem žogico Babeu Ruthu in vem, kako je bilo tistim, ki so gledali ustvarjati Picassa…nekajkrat sem zmagal – ne velikokrat, ampak nekajkrat sem pa uspel. Ko sem igral z njimi, so me jezili, a danes sem na vse skupaj ponosen.”

Roddick je v finalu Wimbledona kar trikrat izgubil proti Federerju ,enkrat pa tudi v finalu US Opena. “Prvo sporočilo danes sem dobil prav od Rogerja, njega je res težko ne imeti rad.

Adam Glanzman/Getty Images