Nadal začel s porazom: Takšne stvari se dogajajo

ATP 7. Jan 201511:10 > 11:11

Ljubljana – Medtem ko je Novak Đoković močan turnir v Hodi začel z zmago, je rekonvalescent Rafael Nadal moral priznati premoč 127. igralcu sveta Nemcu Michaelu Berrerju. Blaž Kavčič premagal Juana Monaca.

Novak Đoković je v 1. krogu turnirja v Dohi, na katerem nastopajo kar štirje igralci iz prve deseterice, brez večjih težav s 6:2 in 6:1 odpravil rojaka Dušana Lajovića in dal vedeti, da so težave iz ekshibicijskega turnirja v Abu Dabiju pozabljene. Precej slabše je svoje uradne nastope v letošnji sezoni začel Rafael Nadal. Španec po dolgotrajni odsotnosti zaradi težav s poškodbami očitno še ni povsem pripravljen.

Rafa je moral na prvi stopnički priznati premoč Nemcu Michaelu Berrerju, ki je bil boljši z 1:6, 6:3 in 6:4 ter si za pas pripel verjetno največji skalp v svoji karieri. “Takšne stvari se dogajajo, ko ste dolgo časa odsotni iz terena, ko ste izven ritma, izven tekmovanj. Bil sem nervozen, ker sem želel slaviti po dolgem času. Ko so vračaš po poškodbi, je potreben čas,” je po porazu dejal Nadal.

Peščeni kralj kljub porazu ostaja optimističen, navijačem obljublja, da bo nadaljeval s treningom in že v naslednjem nastopu dokazal, da se lahko vrne med najboljše. “Še naprej bom naporno delal, da bi si olajšal stvari. Moja motivacija in moja želja, da nadaljujem, sta ostali enaki. Prepričan sem, da bom spet igral svoj najboljši tenis. Nadejam se, da bo tako že kmalu,” je prepričan Nadal.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images