Dolgopolov o nameščanju: "Pišete novice ali pravljice?"

ATP 31. Avg 201712:19 > 12:20
Kevin C. Cox, Getty Images Sport

Ukrajinec Aleksandr Dolgopolov je dejal, da se pretirano ne obremenjuje s preiskavo, ki jo je proti njemu začela izvajati TIU, saj je prepričan, da je vse storil prav.

Proti ukrajinskemu tenisaču je Urad za integriteto tenisa (TIU) zagnal raziskavo, ker je kot močan favorit za zmago v Winston Salemu gladko izgubil proti Brazilcu Thiagu Monteiru, na tekmi pa ni imel niti ene priložnosti za odvzem servisa.

Po poročanju otoških medijev so bile pred tekmo na Monteira vplačane gromozanske vsote denarja, kar je kvote praktično v eni uri obrnilo na glavo, večina stavnic pa je tekmo hitro umaknila s ponudbe.

Želite iskren odgovor? Po domače povedano se mi j*** za to raziskavo, ker je vse skupaj podobno cirkusu,” je sočne besede uporabil Dolgopolov, potem ko je včeraj v 1. krogu OP ZDA po petih nizih izločil Nemca, Jana Lennarda Struffa.

Dolgopolov je nadaljeval očitno slabe volje: “Ali vas lahko jaz vprašam, kako se počutite, ko pišete o tem. Berem članke in opažam podrobno opisovanje moje statistike. Ali ste resni? Mar pišete novice ali pravljice? Pogovarjal sem se z ljudmi iz Urada in jim podal pomembne informacije. Nisem vmešan v črne posle, kar bo kmalu jasno, vi pa boste še zmeraj pisali po svoje.”

Ukrajinec se bo v drugem krogu OP ZDA pomeril proti Čehu Tomašu Berdychu.