Krajinović: "Želel Arsenal in Nadala, zdaj cilj Top 10"

ATP 7. Nov 201713:05 > 13:05
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Srbski tenisač Filip Krajinović je na novinarski konferenci izjavil, da je presrečen, ker bo prihodnje leto lahko igral ATP turnirje z vsemi najboljšimi igralci na svetu.

Mladi tenisač iz Sombora je bil udeleženec finala v Parizu, do kamor se je prebil čez predtekmovanje, po turnirju pa iz 77. mesta zlezel na rob 30-erice, tako da bo v Melbournu januarja najverjetneje med nosilci. V finalu Masters turnirja v mestu romantike, ga je ugnal Američan Jack Sock.

Na druženju z novinarji je “Fikus”, kot rojaka kliče Novak Đoković, omenil, da mu je zaradi izjemnega uspeha v Parizu, propadel obisk tekme Arsenal – Crvena zvezda v sklopu Evropske lige.

Kupil sem že karte za to tekmo. Peca (op.a. trener Petar Popović) mi je dejal, ali sem zmešan, češ, imaš turnir v Parizu. Nisem namreč verjel, da lahko pridem tako daleč. Tudi v Somborju sem rekel, da bom dal za rundo, ker sem prišel med 100 na svetu, pa sem moral tudi to prestaviti. No, bom pa naredil zabavo za uvrstitev na 33. mesto. Ni slabo. Imel sem tudi pripravljeno taktiko za Nadala, želel sem biti agresiven, gledal sem njegove tekme, hotel sem igrati z njim. Verjamem, da se bova pomerila v prihodnje, želim mu hitro okrevanje,” je povedal Krajinović, potem pa se počasi že usmeril v prihodnost:

Veseli me dejstvo, da bom prihodnje leto igral velike turnirje. Res nisem računal na to, da se bom tako hitro prebijal, a sedaj upam na hiter preboj med najboljših deset na svetu.” Krajinović je za konec demantiral navedbe, da mu je Đoković v Beogradu podaril stanovanje.

https://twitter.com/Dalinda_RF/status/926839077659430913