Dimitrov je osvojil London

ATP 20. Nov 20170:23 > 0:25
Clive Brunskill, Getty Images

Bolgarski teniški igralec Grigor Dimitrov je v Londonu dosegel uspeh kariere, potem ko je v finalu zaključnega turnirja sezone s 7:5, 4:6 in 6:3 premagal Davida Goffina.

Getty Image / Doug Pensinger

Prvi obračun dveh debitantov v finalu zaključnega turnirja po letu 2008 je navdušil teniške navdušence, ki so pred začetkom spektakla v Londonu upali na teniško klasiko Rafa Nadal – Roger Federer. Ni manjkalo vrhunskih potez in dramatičnih zaključkov, torej popolnoma drugače kot pred dnevi, ko je Dimitrov v skupinskem delu v le 74 minutah opravil z Goffinom in mu prepustil le dve igri (6:0, 6:2).

26-letni Bolgar je v devetem medsebojnem obračunu slavil že osmič in osvojil tudi osmo turnirsko zmago v karieri, četrto v sezoni. Hkrati je dobil za celoten odigran turnir brez poraza kar 2.549.000 dolarjev nagrade in osvojil 1.500 točk za lestvico ATP, s katerimi bo potrdil tretje mesto ob koncu leta.

“To sta bila dva neverjetna tedna. Velika čast, da sem sploh igral tu, zadnji teden je bil eden mojih najboljših. David je izjemen človek, tudi če spregledamo njegove teniške kvalitete. Izjemno zna udariti žogico, tako da si zasluži čestitke. V zadnjih tednih in mesecih je eden izmed igralcev, ki je najbolj napredoval. Uspel mi je neverjeten podvig, ponosen sem na to, da sem ga ugnal v finalu,” je po veliki zmagi dejal Dimitrov.