Grigor je zaslužil in prišel tik za Nadala in Federerja

ATP 20. Nov 201717:18 > 17:27
Julian Finney, Getty Images

Nesporni kralj zaključka teniške sezone in z njim zaključnega mastersa osmerice v Londonu je postal Grigor Dimitrov. Med drugim je prišel do svoje najvišje uvrstitve na ATP lestvici, od danes dalje je tretji teniški igralec sveta.

Slovenija med najboljšo stoterico na ATP lestvici nima igralca; Blaž Kavčič je 102.

Rafael Nadal, ki ima poškodovano koleno, je po prvem dvoboju na mastersu objavil, da bo končal sezono. Kljub temu si je po letih 2008, 2010 in 2013 še četrtič v karieri zagotovil, da bo leto končal kot številka 1 na svetu.

Nesporni kralj zaključka teniške sezone je Grigor Dimitrov, ki se je na začetku svoje profesionalne poti, ko je komaj zakorakal v karavano najboljših teniških igralcev na svetu, moral ukvarjati s primerjavami z Rogerjem Federerjem, po katerem je zgradil slog igre, a končno se lahko Dimitrov pohvali tudi z rezultatsko in ne samo slogovno podobnost s Švicarjem.

Bolgar je v skupinskem delu turnirjapremagal vse tri nasportnike, zmagovalno mentaliteto pa prensel tudi v izločilne boje. Ne samo, da mu je izjemna forma in nepremaganost prinesla zmago na turnirju, v svoj žep je kot nepremagani zmagovalec pospravil okoli 2 milijona ameriških dolarjev.
Med posamezniki je sezone 2017 konec, piko na i pa bosta postavili reprezentanci Belgije, z Davidom Goffinom na čelu, in Francije, ki se bosta konec tedna pomerili v finalu najstarejšega teniškega tekmovanja na svetu, Davisovega pokala.