A. Zverev: Nihče ni popoln… razen Roger Federer

ATP 11. Dec 201715:17 > 15:31
Clive Brunskill /Allsport

Brata Zverev, Alexander in Mischa, sta bila gosta v oddaji ZDF Sport, kjer sta zaupala kar nekaj zanimivosti iz sveta tenisa. Alexander se je razgovoril tudi o svojem teniškem idolu Rogerju Federerju.

Alexander Zverev in Mischa Zverev sta vsekakor zanimiva brata. Mlajši Alex je rojen v Hamburgu, starejši Mischa pa v Moskvi. Njuna starša še vedno bivata v Rusiji, sinova pa zaradi vsem znanih razlogov bivata v Monte Carlu.

Mnogo tenisačev živi v Monacu. Tukaj so Novak Đoković, Grigor Dimitrov, Miloš Raonić in ostali. To povsem razloži zakaj sva se odločila, da bova živela tukaj. Tenis je šport, v katerem skozi trening odpravljaš napake, v Monacu pa imava najboljše pogoje za kvaliteten trening. Nihče sicer ni popoln in ne igra perfektnega tenisa, razen Roger Federer. Sam sem trenutno četrti tenisač sveta, želim še napredovati, najbolj pa bi se razveselil boljših rezultatov na turnirjih za grand slam,” je za ZDF Sport vneto razpredal Alexander.

Mlajši izmed bratov Zverev je svoj največji uspeh na grand slam turnirjih dočakal v Wimbledonu, kjer se je uvrstil v 4. krog tekmovanja. Njegov starejši brat Mischa je trenutno 33. igralec na lestvici ATP.