Kyrgios napovedal lepše čase – prvi njegov naslov doma

ATP 7. Jan 201811:27 > 11:31
Chris Hyde/Getty Images

Avstralski tenisač Nick Kyrgios je osvojil turnir serije 250 v Brisbaneu, potem ko je s 6:4 in 6:2 ugnal Američana Ryana Harrisona. To je prvi naslov za Avstralca na domačih tleh, potem ko je trikrat slavil na različnih kontinentih.

Kyrgios je leta 2016 osvojil turnirje v Marseilleu, Atlanti in Tokiju. Danes je bil le prvi niz izenačen, odločila pa je Nickova zbranost v najpomembnejših trenutkih.

Američan je zapravil pet “brejk” priložnosti, nato pa je fant iz glavnega mesta Avstralije realiziral že prvo in na veliki sopari (temperature se gibljejo okoli 40 stopinj celzija) prišel do vodstva z 1-0 v nizih.

Odpor Harrisona je v drugem nizu splahnel, Kyrgiosu sta uspela še dva odvzema servisa, v štirih gemih na svoj začetni udarec je nasprotniku podaril le dve točki!

Australec se bo jutri na osveženi lestvici ATP spet znašel med najboljšo dvajseterico (17. mesto) in se mu tako na prihajajočem OP Avstralije obeta mesto med najboljšimi 16 nosilci. Harrisona finale Brisbanea pelje na 44. mesto.

Ta teden sta se turnirskih zmag veselila še Gilles Simon (Pune) in Gael Monfils (Doha).