Murray operiran in bo odsoten do Wimbledona

ATP 8. Jan 201814:08 > 14:09
Clive Brunskill Getty Images

Nekdanji prvi teniški igralec sveta Andy Murray, je v Melbournu prestal operacijo kolka, kar pomeni, da ga na igriščih ne bomo videli vsaj še nekaj mesecev, je pa optimističen, da se bo v karavano lahko vrnil na domačem grand slamu v Londonu.

Škotski teniški igralec Andy Murray, ki je karavano zaradi poškodbe kolka zapustil po lanskem Wimbledonu, kjer je izpadel v četrtfinalu, ostaja optimističen: “Nisem še končal s tenisom, spet bom tekmoval na najvišjem nivoju. Zelo sem optimističen ob pogledu na prihodnost, tudi kirurg je zadovoljen z operacijo,” je dejal trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam.Š

Murray upa, da bo s treningi lahko začel po osmih tednih rehabilitacije, za pravo formo in pritiske pa naj bi bil pripravljen v 14 tednih, kar pomeni, da bi se Škot lahko vrnil v karavano ob pričetku travnatega dela teniške sezone.

“Moj načrt je, da se takrat vrnem, morda celo prej. Ne bom hitel, ker želim biti zares pripravljen, ko se vrnem. Nočem biti kot v New Yorkiu lani in letos v Brisbanu, da pridem na turnir, a nisem prepričan, če lahko sploh igram.” 

“Kirurg pravi, da bo moj kolk zdaj v boljšem stanju kot pa leto dni nazaj in takrat sem se zares dobro počutil in bil celo prvi igralec sveta. Igral bom po omejenem programu turnirjev in ne toliko kot takrat, ko sem lovil 1. mesto,” je še dejal 30-letni Murray.