Đoković: Upam, da se čim prej vrnem na igrišče

ATP 2. Feb 201823:09 > 23:11
Cameron Spencer/Getty Images

Novak Đoković je z objavo na družabnih omrežjih potrdil, da je v Švici prestal medicinski poseg, ter da nadaljuje z okrevanjem poškodovanega komolca.

Novak Đoković je izpostavil, da je za njim težko obdobje, vendar je ob pogledu na prihodnost optimističen.

Že dve leti, kolikor časa me pesti poškodba, dobivam različne diagnoze, mnenja, priporočila, kaj naj počnem. Moram priznati, da se mi je bilo zelo težko odločiti, ker sem dobival različna mnenja od zdravnikov. Počival sem pol leta in bil prepričan, da bo to dovolj, vendar sem po vseh terapijah in odsotnosti še vedno čutil bolečine. Poskušal sem s tekmovanjem na OP Avstralije, manjkal mi je boj na igrišču, zato sem moral poskušati. Z ekipo sem se dogovoril, da bom po Avstraliji poskušal z drugimi opcijami za okrevanje. Zato sem imel pred nekaj dnevi medicinski poseg v Švici. Zdi se mi, da sem na dobri poti do popolnega okrevanja, toda to je še eden od izzivov. Vedno sem se trudil na najboljši nain paziti na sebe in zato sem uspeval toliko let igrati na vrhunskem nivoju. Razmišljam pozitivno in verjamem v hitro okrevanje z upanjem, da bom že kmalu lahko odšel na igrišče in počel tisto, v čemer sem resnično dober,” je zapisal Nole.

Đoković je v Avstraliji izpadel proti Hyeon Chungu, pred tem pa že počival šest mesecev, vse od lanskoletnega Wimbledona.