Po 12 letih Murray ni več britanska številka 1

ATP 5. Mar 201812:55 > 12:55
Michael Dodge, Getty Images Sport

Andy Murray od danes ni več najboljši tenisač v Veliki Bitaniji. Po več kot 12 letih prevlade, ga je iz prestola izrinil Kyle Edmund.

Na najnovejši ATP lestvici je britanski tenisač Kyle Edmund napredoval 24. mesto, kar je njegova najvišja uvrstitev v karieri, medtem ko je nekdaj prvi lopar sveta Andy Murray ob odsotnosti zdaj padel že na 29. mesto, potem ko ni uspel braniti turnirja v Dubaju, ki ga je osvojil lani. Posledično je Murray izgubil še dodatnih 500 točk.

“Ponosem sem, ker sem postal britanska številka ena. Mogoče mi je to res uspelo povsem ponesreči in nenamerno, ker je Andy nazadoval zaradi poškodbe in neigranja. Čeprav sem vesel, da sem prvi, bi bil bolj srečen, da bi bil Andy zdav in na vrhi, tam, kjer je njegovo mesto,” je dejal Edmund.

Po OP Avstralije, kjer je 23-letni Britanec prišel do polfinala, ni odigral niti enega dvoboja zaradi poškodbe in bolezni, a se vseeno pričakuje, da bo Edmund nastopil na obeh uvodnih turnirjih serije Masters v Indian Wellsu in Miamiju.

Murray je postal najboljši Britanec že 10. julija leta 2006, ko je z 19 leti prehitel Grega Rusedskega. Murray pa še vedno čaka na povratek, zadnji obračun je odigral lani v četrtfinalu Wimbledona.