Lendl gledal Zvereva,..ga bo tudi treniral?

ATP 1. Apr 201814:47 > 14:47
Bradley Kanaris/Getty Images

Legendarni Ivan Lendl bi utegnil postati nov trener nemškega tenisača Alexandra Zvereva.

Potem, ko je Lendl pospremil dvoboj Zvereva v polfinalu proti Špancu Pablu Carreñu Busti, je javnost začela špekulirati o tem, da bo nekdanji češki tenisač postal prvi mož strokovnega štaba pri Zverevu. Osemkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je nazadnje opravljal funkcijo trenerja Andya Murraya.

Kot poročajo tuji mediji, naj bi bil Lendl v dobrih odnosih z družino Zverev, po koncu sodelovanja z Murrayem pa je le čakal na pravo priložnost. Sacha Zverev je po OP Avstralije prekinil sodelovanje s Špancem Juanom Carlosom Ferrerom.

Februarja je 5. igralec sveta naznanil, da bi ga zelo veselilo, če bi ga treniral Boris Becker, a da je rojak pač predrag.

“To bi bilo zelo zanimivo sodelovanje. Lendl bi Zverevu lahko pomagal do prvega mesta na svetu ter zmage na katerem od turnirjev za grand slam, kot je to storil z Murrayem,” je o potencialnem sodelovanju dejal Britanec, Greg Rusedski.

Zverev danes igra finale Masters turnirja v Miamiju, v katerem se bo za svoj tretji naslov na tovrstni ravni tekmovanj potegoval z Američanom, Johnom Isnerjem. Slednji na prvenec na turnirjih serije 1000 še čaka.