"Benko" premagal Portugalca (in bolečine v dimljah)

ATP 17. Jul 201823:09 > 23:19
Getty Images

Aljaž Bedene je kljub težavam po treh nizih napredoval v 2. krog ATP turnirja v Umagu. Ljubljančan je po več kot 2 urah in pol s 7:6, 4:6 in 6:4 ugnal Joãa Souso.

“Benko” je imel tudi tokrat glasno spodbudo s tribun, ki ga je na trenutke kar nosila čez posamezne igre. V podaljšani igri prvega niza mu je uspelo nekaj fantastičnih udarcev, dvakrat je zadel na črto in slavil s 7:5.

V drugem je takoj odvzel servis in vse je kazalo na to, da bo tekmo mirno pripeljal do konca, pa so se – tako kot lani – začele težave. Portugalec se je vrnil in z dvema odvzetima servisoma izenačil na 1-1 v nizih.

V tretjem je slovenskim ljubiteljem tenisa zastal dih, saj je že po prvi točki na portugalčev servis Aljaža močno zapeklo v dimljah. Potreboval je pomoč fizioterapevta, a se potem šampionsko vrnil ter povedel z “brejkom”. Prednosti do konca ni izpustil in se uvrstil v 2. krog.

Tam ga čaka Argentinec Guido Pella, s katerim se še ni pomeril, dvoboj pa je na sporedu jutri ob 20. uri, spet na osrednjem igrišču, Areni Gorana Ivaniševića.

Matthew Stockman /Allsport/Getty Images