Bedene se je v Hamburgu prebil v drugi krog

ATP 24. Jul 201817:17 > 17:23
Twitter

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v prvem krogu turnirja v Hamburgu premagal Henrija Laaksonena iz Švice, 135. igralca svetovne lestvice, s 6:3, 1:6 in 6:4. Bedene je kot najboljši Slovenec na 80. mestu lestvice ATP in ga v drugem krogu čaka tretji nosilec Pablo Carreno-Busta iz Španije

Getty Images

Aljaž Bedene in Henri Laaksonen, sta na začetku uvodnega niza dobila svoje servise vse do osme igre, ko je Bedene tekmecu odvzel servis in povedel s 5:3 ter nato dobil še igro po svojem začetnem udarcu.

Tudi prve tri uvodne igre drugega niza so minile podobno kot začetek prvega, nato pa je Bedene izgubil svoj servis v četrti igri. Laaksonen je nato zaigral še bolje in brez izgubljene igre v nadaljevanju izenačil v nizih na 1:1.

29-letni Ljubljančan je nato začel odločilni niz s servisom in po izenačenju prišel do druge prednosti. Sodnik je v tej točki zapustil svoj stol in nato po ogledu pristanka žogice točko prisodil Bedenetu, ki je tako dobil uvodno igro tretjega niza. Povsem prerojen je nadaljeval z brejkom ter tretji niz zaključil z dvema zaporednima asoma, s petim na tekmi je povedel s 3:0, po uri in pol pa je vodil s 4:1.

Manj kot četrt ure pozneje pa je bil izid že izenačen. Bedenetu v šesti igri ni uspelo priložnosti za brejk pretvoriti v točko in tekmec je znižal na 2:4, nato pa dobil še dve igri za 4:4. Deveta igra je brez izgubljene točke pripadla Bedenetu, ki je nato v maratonski deseti igri po osmih izenačenjih izkoristil peto priložnost za odvzem servisa in končno zmago, ki jo je slavil po uri, 58 minutah igre.

Bedene je kot najboljši Slovenec na 80. mestu lestvice ATP in ga v drugem krogu čaka tretji nosilec Pablo Carreno-Busta iz Španije