Murray se počasi vrača. Brata Zverev drug proti drugemu

ATP 2. Avg 201810:07 > 10:31
Adam Pretty/Getty Images

Bivša številka ena Andy Murray je naredil nov velik korak k vrnitvi po operaciji kolka. V drugem krogu turnirja v Washingtonu je premagal kolega Kyla Edmunda.

Getty images/Tom Dulat

Trikratni Grand Slam prvak Murray je premagal britansko številko ena Edmunda s 7:6 (7:4), 1:6, 6:4.

V naslednjem tretjem krogu bo igral z Romunom Mariusom Copilom.

“Bilo je veliko bolje, že v načinu, kako sem igral,” je povedal 31-letni Škot. “Ne glede na razultat smo želeli doseči več točk in čim bolj izkoristiti moj ‘forhand’ in biti bliže izhodišču. Mislim, da mi je to uspelo, še posebej v nekaterih ključnih trenutkih v tretjem nizu. Bil sem bolj napadalen.”

Edmund je premagal Murraya junija v Eastbourneju na tretji tekmi po njegovi vrnitvi med ‘sezono travnate površine’.

23-letni Edmund je dejal: “Potrudil sem se po najboljših močeh, ki sem jih imel tisti dan, a enostavno se ni izšlo. Lepo bi bilo obdržati servis in mogoče celo kontrolirati, kaj lahko storim ali vzamem (v tretjem setu) za taj brejk, a to se ni zgodilo.”

Na ostalih tekmah v Washingtonu je branilec naslova in teniška številka 3 Alex Zverev premagal Tunizijca Maleka Jazirija s 6:2, 6:1 in bo igral proti svojemu bratu Mischi v tretjem krogu.

Belgijec David Goffin je preživel grožnjo Francoza Pierra-Huguesa Herberta z zmago 6:2, 1:6, 7:6 (7:5), Japonec Kei Nishikori pa je premagal Američana Donalda Younga že drugo leto zapored s 6:3, 6:4. V naslednjem krogu se bo srečal s Kanadčanom Denisom Shapovalovom, Goffin pa z Američanom Francesom Tiafoejem.