Tiriac: Nadal je boljša oseba kot Federer

ATP 3. Avg 20188:15 > 8:15
Matthew Stockman/Getty Images

Provokativni direktor Mastersa v Madridu Ion Tiriac pravi, da je Rafael Nadal igralec, ki "ga ne moreš najti v supermarketu", ker je bil rojen na pravem mestu v pravem času.

Prvi teniški igralec sveta Rafael Nadal je bil tudi v letošnji sezoni dominanten na rdečem pesku, saj je na petih turnirjih, ki jih je odigral na tej podlagi dobil štiri, izmaknil pa se mu je le Masters v Madridu.  

Na drugi strani pa je sezono na najpočasnejši teniški podlagi spet izpustil Roger Federer, ki se je želel, tako kot lani, karseda dobro pripraviti na travnati del teniške sezone.

“Spoštujem Nadala, ker je fant, ki je navdušil milijone ljudi in osvojil neverjetno število turnirjev. Je skorem in z obema nogama na realnih tleh. Federer je bolj talentiran, a je Španec bolje pripravljen in tudi boljša oseba. Takšenga igralca ne morete najti v trgovini, saj je rojen na pravem mestu v pravem času,” je dejal direktor madridskega Mastersa in vedno provokativni Ion Tiriac

Naslednji turnir na katerem bosta zaigrala oba najboljša tenisača na svetu je v Cincinnatiju, kasneje pa sledi še vrhunec ameriške sezone – OP ZDA.