Murray zapustil Washginton, izpustil bo tudi Rogers Cup

ATP 4. Avg 20181:44 > 1:55
Mitchell Layton/Getty Images

Britanski tenisač Andy Murray se je odločil za predajo četrtfinalnega obračuna ATP turnirja serije 250 v Washingtonu, kjer bi se moral pomeriti z Avstralcem Alexom De Minaurjem. Nekdanji prvi lopar sveta bo manjkal tudi na Rogers Cupu v Torontu.

Andy Murray se je za takšno potezo odločil zaradi izčrpanosti po maratonskem obračunu proti Mariusu Copili, ki se je v noči na petek zavlekel do tretje ure zjutraj. Britanec, ki se počasi vrača po poškodbi, ni želel tvegati novih zdrastvenih težav, prav zaradi tega pa bo izpustil tudi masters v Torontu.

Moram biti pameten in imeti na voljo dovolj odmora. Zaenkrat imam v načrtu igranje v Cincinnatiju. Hvaležen sem za vso podporo v Washingtonu, sijajno je biti nazaj,” je povedal Murray.

Murray je vse skupaj napovedal že takoj po končanemu obračunu s Copilo, to pa ni bilo všeč direktorju turnirja Kellyju O’Brienu, ki je postregel z zanimivo izjavo še preden je trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam tudi uradno potrdil novico.

Upam, da se Andy zares zaveda svoje vloge v športu in da je vzornik številnim mladim. Ko je težko, se moraš boriti in ne predati,” je bil kratek O’Brien, ki pa je po potrditvi predaje nekoliko omilil svojo izjavo: “Povsem spoštujem njegovo odločitev in vem, da je zdravje in uspešno okrevanje po poškodbi na prvem mestu. Tako tudi mora biti.