Zverev: "Izbiral sem med Lendlom in Beckerjem"

ATP 26. Avg 201816:29 > 16:31
Michael Reaves, Getty Images Sport

Najboljši nemški tenisač Alexander Zverev je pred kratkim javnosti razkril, da sodeluje z novim strokovnjakom, nekdanjo češkoslovaško teniško legendo, Ivanom Lendlom. Sedaj je tudi pojasnil, zakaj se je odločil prav zanj.

Eden izmed potencialnih trenerjev 198 centimetrov visokega tenisača je bil tudi nekdanji trener Novaka Đokovića, Boris Becker.

Znano je, da sem izbiral med njima, ves čas sem govoril, da sta edini možnosti. Ključen razlog za izbor Lendla je dejstvo, da ga člani ekipe dobro poznajo že od prej in vedo, kakšno kakovost prinaša. Moj kondicijski trener Jez Green mi je razlagal o tem, kako dober bi bil zame Ivan,” je med drugim dejal 21-letnik iz Hamburga.

Spoznal sem tudi Borisa in mi je bil njegov način dela všeč, saj je izjemen človek. O svoji odločitvi sem ga obvestil, še preden ste to raztrobili mediji. Dejal sem mu, da vseeno upam na sodelovanje v prihodnosti. Trenutno pa vendarle mislim, da je Ivan pač boljša rešitev. Pomagal mi bo predvsem pri taktičnih zamislih. Dobro ve, kaj je potrebno za dober nastop na turnirjih velike četverice. Naporno delava,” je zaključil Zverev.