Novak in Roger skupaj v dvojicah

ATP 21. Sep 20188:50 > 8:51
Getty images/Stacy Revere

Novak Đoković in Roger Federer bosta igrala dvojice na Laver Cupu.

“Imela sva toliko velikih bitk na vseh turnirjih do zdaj, zato mislim, da bi bilo nekaj zelo posebnega za naju oba, če zaigrava skupaj. Morava se še pogovoriti o tem, kako bova igrala, kdo bo vodil,” je povedal Federer.

Prvi dan v dnevnem terminu v Chicagu bodo dvojice igrali Tafoe – Dimitrov in Sock – Edmund, prvo tekmo večernega programa pa David Goffin in Diego Schwartzman. Od 3.30 naprej pa po srednjeevropskem času sledi poslastica Đoković – Federer proti Andersonu in Socku.

V Team Europe bodo skupaj igrali Novak Đoković, Roger Federer, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, David Goffin, Kyle Edmund in Jeremy Chardy. Selektor je Bjoern Borg.

“Laver Cup je edinstven na veliko načinov. Že prej sem gledal tekmovanje po televiziji in razburljivo je bilo videti tak koncept. Veliko igralcev, ki so med seboj veliki rivali, poleg Rogerja in Rafe, so bili na isti strani mreže in bodrili drug drugega. To je cilj tega tekmovanja, da smo vsi eno,” je dejal Novak.

Team World pa predstavljajo Kevin Anderson, John Isner, Diego Schwartzman, Jack Sock, Nick Kyrgios, Francis Tiafoe in Nicolas Jarry. Selektor je John McEnroe.