Edmundu prva lovorika, Monfils že 21-ič klonil v finalu

ATP 21. Okt 201817:45 > 17:47
Clive Brunskill, Getty Images

Britanski tenisač Kyle Edmund je na ATP turnirju Serije 250 v Antwerpnu prišel do prve turnirske zmage. V finalu je bil s 3:6, 7:6 (-2) in 7:6 (-4) boljši od Francoza Gaela Monfilsa.

Francoz je v uvodnem nizu prikazal fantastično predstavo in bil na svoj začetni udarec vselej zanesljiv. Že v drugem nizu je prišel do brejka in hitro povedel z 1:0 v nizih.

Edmund se je v nadaljevanju prebudil in v drugem delu povedel s 4:1, nato pa popustil in Monfils se je vrnil v igro. V podaljšani igri je Edmund spet začel odlično servirati in izsilil tretji niz.

V odločilnem nizu sta oba ubranila po dve priložnosti za brejk in zmagovalca je spet dala podaljšana igra. Edmund je bil bolj pogumen in na koncu prišel do lepe zmage. Izkoristil je prvo zaključno žogo, ko je delo končal s krasnim forehandom po paraleli.

Zelo sem srečen, za ta uspeh sem trdo delal. Vse skupaj je zelo čustveno,” je po zmagi povedal 23-letni Britanec, ki ni zadrževal solz.

Za Kyla Edmunda je to prva lovorika v karieri, do danes pa je le enkrat igral v finalu. To se je zgodilo letos v Maroku, ko je bil neuspešen. Na drugi strani je Gael Monfils izgubil že 21. finale v karieri in ostaja pri sedmih turnirskih zmagah.