Krajinović namučil Federerja v rodnem Baslu

ATP 23. Okt 201821:05 > 21:28
Lintao Zhang, Getty Images Sport

Roger Federer se je v prvem krogu ATP turnirja v Baslu pomeril s srbskim tenisačem Filipom Krajinovićem.

Lintao Zhang / Getty Images

Tretji tenisač na svetu je slavil proti 35. igralcu na ATP lestvici z rezultatom 6:2, 4:6, 6:4 po dveh urah in 11 minutah igre v Baslu.

Švicar in Srb sta letos enkrat že igrala, in sicer v Indian Wellsu, ko je prav tako zmagal Federer s 6:2, 6:1.

Tokrat je Roger v svojem rodnem kraju naletel na večji odpor Krajinovića, ki je v prvem nizu imeli dve brejk žogici v četrti igri, a se je Švicar izvlekel in prišel do brejka, na 3:2, nato pa vezal še 3 igre za vodstvo v nizih.

V drugem nizu smo spremljali podobno sliko. Federer je prišel do 3:1, potem pa je sledila Krajinovićeva serija štirih dobljenih iger. Nekdanji prvi lopar sveta se ni predal, prišel je do še enega brejka, takoj za tem pa ni ubranil servisa, Srb pa je izkoristil drugo zaključno žogico za izenačenje.

Federer je bolje otvoril tretji niz. Odlično je serviral in igral voleje, na drugi strani pa je Krajinović deloval zaspano. Roger je povedel s 5:2 po dveh brejkih, takrat pa je ponovno zaigral Filip in prišel do 5:4. Tukaj pa je bilo konec in Federer si je priboril zmago in tekmo drugega kroga proti Nemcu Janu-Lennardu Struffu, ki je izločil Johna Millmana s 7:6 (7:3), 6:2.