Bedene ima novega!

ATP 27. Nov 201815:26 > 15:37
Shaun Botterill/Getty Images

Najboljšemu slovenskemu tenisaču, Aljažu Bedenetu, se poskusno sodelovanje s srbskim strokovnjakom, Markom Subotićem, ni izšlo, zato si je našel novega vodjo svojega spremstva na turneji. Ljubljančan bo za novo sezono združil moči s svojim nekdanjim trenerjem, Gorazdom Gavrilovim.

Bedene, ki bo “prezimil” na 67. mestu ATP lestvice, je letos poleti prekinil dveletno sodelovanje z britanskim trenerjem Nickom Cavadayem in se odločil za Beograjčana Marka Subotića, sicer nekdanjega mentorja Damirja Džumhurja.

S Srbom je odšel v New York in nastopil na Odprtem prvenstvu ZDA, tesno izgubil v prvem krogu, do konca sezone pa, kljub zmagi na močnem challengerju v Orleansu, na ATP turneji zbral le eno zmago in se odločil za spremembo.

Getty Images

  29-letni Bedene, ki je v preteklosti med drugim sodeloval tudi z Leonom Smithom, Jamesom Davidsonom, Dirkom Hordoffom, bo torej spet združil moči s trenerjem, ki mu je pomagal že na začetku tega desetletja, ko je njegova kariera močno odskočila.

Gavrilov ima bogate trenerske izkušnje, deloval je v ZDA, zadnja leta bdel nad razvojem Toma Kočevarja-Dešmana, predvsem pa je pomembno, da se z Aljažem tudi izven teniških igrišč odlično razumeta.

Getty Images

Prvi slovenski lopar v začetku sezone največ točk brani februarja, ko bo skušal ponoviti finale iz Buenos Airesa in četrtfinale Ria.

Sezono začneva v Brisbaneu, potem pa bomo videli, ali bo Aljaž prišel v glavni del tekmovanja teden kasneje. V Aucklandu mu manjka pet mest, v Sydneyu pa kar devet. Kvalifikacij na Novo Zelandijo ne mislimo iti igrat. Potem sta opciji samo dve: bodisi igranje predtekmovanja v Sydneyu, ali pa čakanje na Melbourne. Februarja je odločitev praktično že padla, greva na pesek. Namesto Quita je na urniku letos Cordoba, kjer bom najprej preveril, na kakšni nadmorski višini se igra … potem sledita še Buenos Aires in Rio,” je za Sportklub povedal Gavrilov.

Getty Images