"Lendl in Zverev me spominjata na naju z Đokovićem"

ATP 30. Nov 201813:17 > 13:18
Clive Mason/Getty Images

Trener Novaka Đokovića Marian Vajda je prepričan, da lahko Ivan Lendl s svojim načinom dela Alexandra Zvereva spremeni v novega Đokovića.

Đoković je s slovaški trenerjem dosegel svoje največje uspehe v karieri, zato aprila ni presenetila njegova odločitev, da znova združi moči z Marianom Vajdo. Srb je od takrat iz 22. mesta na lestvici ATP prišel na sam vrh.

Novak sem rekel, da ima v sebi vse kar potrebuje. Potrebno je bilo najti dnevno rutino in se soočiti s težkimi trenutki. Tudi v fizičnem smislu je nekaj manjkalo. Bil je pripravljen, a ni igral obračunov. Zdaj je vse veliko boljše. Glavni primanjkljaj je bil opazen pri psihični stabilnosti, to pa so popravile zmage,” ocenjuje Vajda in dodaja: “V tenisu je zelo pomembno, da znaš pozabiti in Novak to obvlada.

Po naslovu v Wimbledonu je Novak Đoković slavil še v Cincinattiju, New Yorku in Šanghaju, izgubil pa le v finalu v Parizu in v Londonu.

Rekorni šesti naslov na zaključnem mastersu sezone mu je vzel Alexander Zverev, ki je letos začel sodelovati z legendarnim Ivanom Lendlom.

Ivanu sem večkrat dejal, da je Zverev velik talent. Spominjata me na moje sodelovanej z Novakom. Ivan je pameten in lahko Alexa veliko nauči,” zaključuje Slovak.