Đoković šokiran zaradi Murrayjeve napovedi o upokojitvi

ATP 11. Jan 201914:45 > 14:51
Getty Images/Michael Dodge

Izjava Andyja Murrayja o mogoči upokojitvi po koncu OP Avstralije je šokirala tudi trenutno prvega tenisača sveta Novaka Đokovića. Srb je namreč še pred nekaj dnevi treniral z nekdanjo številko ena moškega tenisa.

To je zame pravi šok. Sva vrstnika, ista generacija,” je v Melbournu priznal Novak Đoković.

Njegova zgodba je zelo žalstno. Težko je opazovati, kaj vse se mu je zgodilo in se mu še dogaja. Kot nekdo, ki je utrpel težko poškodbo komolca, ga defnitivno razumem in zelo sočustvujem z njim. Pred nekaj dnevi sva tudi skupaj trenirala in se pogovarjala. Andy je velik šampion in moj prijatelj, s katerim sem odraščal. Dejstvo, da bi lahko bil grand slam v Avstraliji njegov zadnji, je zelo žalostno. A želim mu vse najboljše. V življenju obstaja še veliko drugih stvari, v katerih bo Andy lahko užival.

Žreb OP Avstralije je Đokoviću sicer prizanesel, saj se lahko s svojima največjima rivalimo, Rafaelom Nadalom in Rogerjem Federerjem, sreča šele v finalu.

Vem, kako izgleda moj del žreba, a nikdar v karieri nisem pred začetkom turnirja komentiral potencialnih tekmecev v naslednjih krogih. V tem trenutku razmišljam le nasprotniku v 1. krogu, Američanu Mitchllu Kruegerju. Če bom prišel do finala in se tam pomeril z Nadalom ali Federerjem, bom presrečen,” zaključuje Novak.