Delpo: "Ko sem 100-odstotno pripravljen, se me pazite"

ATP 24. Okt 20164:48 > 5:30
Clive Brunskill, Getty Images

Argentinec Juan Martin del Porto je bil po turnirski zmagi v Stockholmu kajpak presrečen. To je bila njegova prva po januarju 2014.

Del Potro je v finalu s 7:5, 6:1 premagal Američana Jacka Socka, po dvoboju pa priznal, da je nad svojo odlično formo tudi sam nekoliko presnečen. Naj spomnimo – Argentinec je zaradi kroničnih težav z obema zapestjema izpustil skoraj polni dve leti nastopanja na ATP turneji.

Malce sem bil zaskrbljen zaradi uvrstitve in točk. Vse kar si želim je le to, da igram bolje. Ko sem 100-odstotno pripravljen, sem zelo nevaren in to dobro vem,” je povedal Del Potro. 

V zadnjih dveh letih se ves čas ubadam s težavami in zato nisem pričakoval, da bom tako hitro prišel do stanja, ko bom sposoben osvojiti turnir. Naslov v Stockholmu me motivira za prihodnje uspehe,” je še dodal “tandílski stolp”, kot Juan Martina ljubkovalno kličejo v rodni Argentini.

Na najnovejši ATP lestvici je Del Potro spet najbolje uvrščeni tenisač svoje države, saj ga je turnirska zmaga ponesla na 42. mesto. Ta teden ga boste lahko spremljali na ATP turnirju v Baslu (tam bo tudi Sportklub), kjer se bo v prvem krogu meril z Nizozemcem, Robinom Haasejem.