VIDEO: Gabashvili do točke kar brez loparja!

ATP 2. Nov 20160:00 > 0:22
Getty Images

Rus Teymuraz Gabashvili je na turnirju serije challenger v Eckentalu do točke prišel na prav poseben način.

Rus Teymuraz Gabashvili bo sezono končal izven elitne stoterice. Kljub temu, da je leto začel s polfinalom v Sydneyu, mu pri 31 dopolnjenih pomladih še nikdar ni uspelo priti do finala ATP turnirja med posameznik. Glede na to, da je skozi celotno sezono igral bolj povprečno, se je za konec podal na turnirje serije challenger.

Ta teden je obiskal nemško mestece Eckental in v prvem krogu naletel na 20-letnega domačina  Davida Pichlerja ter tudi ta dvoboj izgubil s 5:7 in 3:6. Dobro, kvalifikant ga je sicer res premagal, a najlepša točka na srečanju pripada Gabashviliju, ki je v prvem nizu, kot je razvidno iz spodaj priložene animacije, poravnal izid kar brez teniškega “orodja”.

ATP

 Gabashvili je znan kot specialist za peščene podlage. Letos je obiskal tudi turnir v Umagu sicer pa je njegov trener nekoč odlični argentinski tenisač Guillermo Cañas. Rus ima v karieri le en ATP naslov – v konkurenci dvojic ga je lani skupaj z Litvancem Ričardasom Berankisom osvojil v Houstonu.

Če mu je zgoraj prikazani udarec uspel namenoma, bo verjetno ostala skrivnost, je pa dejstvo, da je imel Teymuraz zelo dobrega učitelja trikov v svojem rojaku, ki mu je podobna zadeva uspela skoraj 13 let nazaj: