Haas: Federer lahko tako nadaljuje tudi po letu 2020

ATP 20. Jul 201910:16 > 10:18
Laurence Griffiths/Getty Images

Zmagovalec dvajsetih turnirjev za grand slam Roger Federer teniški svet navdušuje tudi v poznih tridesetih letih, številni pa so prepričani, da bo kariero sklenil po olimpijskih igrah naslednje leto.

Nekdanji nemški igralec Tommy Haas verjame, da bi Švicar lahko presenetil in z igranjem tenisa nadaljeval tudi po olimpijskih igrah leta 2020.

“V takšnih pogojih lahko igra še dve leti. Vseeno je za takšne napore in tako dolgo kariero potrebno tudi veliko sreče. Naša telesa nikoli niso enaka, eden od pogojev je, da se vas poškodbe izognejo. Roger je od samega začetka kariere razumel, kako pomemben je počitek in uravnotežen razpored,” je dejal 41-letni Haas, ki je kariero sklenil leta 2017.

Nemec je v karieri osvojil 15 posamičnih turnirjev, štirikrat je zaigral tudi v polfinalu turnirja ta grand slam – trikrat v Avstraliji in enkrat v Wimbledonu. “Ko pogledate legendarno finale Federerja z Nadalom iz leta 2008, vam je jasno, da se je od takrat dodatno razvil. Če bi vas kdo vprašal, ali bo čez enajst let igral tako, bi verjetno podali negativen odgovor. Obračuni velike trojice so sijajni dvoboji in oni najboljše pokažejo kvaliteto te trojice igralcev. Mislim, da je Roger sedaj v dobrem trenutku svoje kariere in življenja. Uravnotežen je in tudi sam sem zares fasciniran, ker vidim, da rad potuje, se razvija in prilagaja različnemu okolju,” je dodal tenisač iz Hamburga.