"Đoković bo porušil vse rekorde, vendar zato ni GOAT"

ATP 2. Avg 201912:52 > 12:54
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Argentinski tenisač Guido Pella ,eni, da bo Novak Đoković porušil vse rekorde, vendar to ne pomeni nujno, da bo Srb zato proglašen za najboljšega igralca vseh časov.

Novak Đoković je nedavno slavil v Wimbledonu, s čimer je prišel do zmage številka 16 na turnirjih za grand slam. Pred njim sta samo Rafael Nadal (18) in Roger Federer (20).

Hkrati srbski zvezdnik samo povečuje število tednov, ki jih preživi na prvem mestu lestvice ATP in je na večni lestvici na petem mestu (262). Pred njim so Jimmy Connors (268), Ivan Lendl (270), Pete Sampras (286) in Federer (310).

“Osebno mislim, da bo Novak najuspešnejši v zgodovini tega športa, vsaj, kar je govora o številkah. Porušil bo vse rekorde. Toda to ne pomeni, da ga bodo imeli za najboljšega vseh časov, o tem odločajo navijači,” je dejal Guido Pella.

Argentinec je spregovoril tudi o Nadalu in Federerju. “Številni ne marajo načina, na katerega igra Rafa, medtem ko z Rogerjem temu ni tako. Federerja bi primerjal z Messijem, Nadala pa z Ronaldom. Jaz se lahko indentificiram z Nadalom, vendar imam raje Federerja. On je tenis, sposoben je narediti nekaj, kar ni še nihče,” je dodal Pella.

Srb, Švicar in Španec bodo najverjetneje skupaj znova zaigrali na mastersu v Cincinnatiju.