Đoković: "Pogrešam dvoboje z Nadalom"

ATP 3. Jan 201713:00 > 13:03
Getty Images/Kevin Lee

Novak Đoković je navdušen nad povratkom Rafaela Nadala na teniško sceno, potem ko se je v minulih sezonah Španec veliko ukvarjal s poškodbami.

Srb in Španec sta se do zdaj medsebojno merila 49-krat, Đoković vodi s 26 proti 23, vendar pa se, za razliko od lanske sezone, v Dohi tokrat ne bosta srečala.

Rivalstvo z Rafo je nekaj posebnega. Odigrala sva ogromno število dvobojev, finalov na Grand Slam turnirjih, posebej pa mi je v spominu ostalo tisto finale leta 2012, ko sva igrala kar šest ur. Pogrešam dvoboje z njim. Ko sem postal eden izmed boljših igralcev na turneji sem moral nekako najti način za to, da premagam njega in Federerja. Do pred nekaj let nazaj nisem vedel, ali bom nekoč sploh postal prvi igralec sveta in spraševal sem se, če sploh lahko postanem dominanten, ker sta bila oba nepremagljiva. Sedaj, ko sta oba nazaj, ju nikakor ne smemo odpisati iz boja za naslove. Že zaradi njune zgodovine, vseh rezultatov in kakovosti, ki jo premoreta,” je bil poln hvale “Nole”.

Nato je Srb malce spregovoril še o novem (starem) članu svoje ekipe – Dušku Vemiću:

V štab prinaša mir, je zelo umirjena oseba, hkrati pa nekdo, ki odlično razume teniško igro. Poznam ga od šestega , sedmega leta starosti, skupaj sva odraščala v teniškem klubu. Nekoč je bil najboljši srbski tenisač, do mene je vedno gojil dober odnos, mi pomagal, delil nasvete. Zelo sva si blizu, sva več, kot le prijatelja, skoraj kot družina. On in Marjan (Vajda) se lepo dopolnjujeta, zato je vse skupaj še toliko bolj enostavno.”

Đoković bo v drugem krogu turnirja v Dohi igral proti Argentincu, Horaciu Zeballosu.