Sanjski začetek leta za Đokovića

ATP 7. Jan 201719:15 > 19:32
Getty Images

Na uvodnem turnirju nove sezone smo videli pravo poslastico. V finalu turnirja v Dohi sta se srečala Andy Murray in Novak Đoković. Sezono je s sladko zmago začel Srb.

Videli smo 36. medsebojni obračun med trenutno dvema najboljšima tenisačema na svetu. Škot si je pred dvema mesecema v O2 areni v Londonu z zmago zagotovil prvo mesto na lestvici ATP ob koncu leta.

Dvoboj je bil zelo napet in je prinesel kar nekaj preobratov. Novak Đoković je na koncu uspel zmagati, slavil pa bi lahko že v drugem setu, ko je zapravil tri zaključne žogice na svoj začetni udarec.

Odločilni trenutek dvoboja je bil Srbov odvzem servisa v sedmi igri tretjega niza. To je bila 25. zmaga Đokovića v medsebojnih obračunih z Murrayjem.

Srbski tenisač je s to zmago prekinil dolgo serijo neporaženosti Andyja Murrayja, ki je bila dolga kar 28 dvobojev. Še pomembnejša pa je ta zmaga za samozavest pred prihajajočim Grand slamom v Melbournu. To je bila Novakova 67. lovorika v karieri. Prvo mesto na lestvici ATP bo še vedno v lasti Škota.