Tipsarević: Cilj je Top 30 do konca leta

ATP 9. Jan 201714:43 > 14:44
Zhong Zhi/Getty Images

Janko Tipsarević je sezono začel z osvojenim naslovom na challengeru v Bangkoku. Srbski veteran pravi, da mu ni žal, ker se je leto odločil začeti na nižji ravni tekmovanja.

“Naslov v Bangkoku mi res veliko pomeni. Vsaka zmaga na začetku sezone je pomembna za samozavest in nadaljevanje. Vrnil sem se po težki poškodbi – te točke in zmage mi bodo v veliko pomoč pri vrnitvi med najboljše,” je povedal Janko ter dodal:

Prvič v karieri sem se na sezono pripravljal doma. Pred koncem leta sem veliko potoval, igral v Aziji, Evropi, zato sem se odločil ostati v Beogradu z družino in se pripravljati v lastni akademiji. V Bangkok sem prišel osem dni pred začetkom turnirja, da se navadim na vreme, torej sonce in visoko vlažnost, kar se mi je obrestovalo.”

Srbski tenisač pravi, da je fizično bolje pripravljen, kot lani: “Sezono 2016 sem začel nekje na sredini koledarskega leta, potem ko sem imel neprijetno poškodbo kolena. Nisem bil dobro pripravljen, kar je bil tudi razlog za nekatere poraze, kjer bi moral dobiti. Sedaj lahko igram brez bolečin, pripravljen sem in zmožen odgovoriti na vse izzive, ki so pred menoj.”


Za letošnji cilj si je srbski tenisač zastavil to, da se vrne vsaj blizu mest, kjer je v svoji karieri že bil. “Ne ravno med prvih deset (op. p.: bil je že 8.), vendar vsaj blizu. Uspeh v tej sezoni bi mi predstavljala uvrstitev med najboljših 30 na svetu, bo pa seveda to odvisno od velikega števila dejavnikov. Imam že 33 let in ne morem igrati tako pogosto, kot prej. Če bom imel srečo z zdravjem, bi se lahko temu cilju približal proti koncu leta.”

Janko trenutno na ATP lestvici zaseda 118. mesto, ta teden pa v Bangkoku igra še en turnir serije challenger, kjer je prvi nosilec.