Nole, Rafa in Roger vsi na ATP Cupu!

ATP 13. Sep 201923:50 > 14. Sep 2019 0:03
Matthew Stockman/Getty Images

Prva izvedba ATP Cupa, ekipnega teniškega tekmovanja, ki bo na sporedu januarja v Avstraliji, na srečo ne bo minilo brez elitne trojice sodobnega tenisa.

Uradni Twitter profil ATP Cupa je najprej objavil, da bo v Avstraliji za tekmovanje prisoten Novak Đoković, ki je v kratkem videoposnetku potrdil udeležbo. Z njim bo Srbijo zastopal Dušan Lajović.

Kmalu potem je prišla informacija, da bo Španijo v Avstraliji zastopal Rafael Nadal, ki mu bo družbo delal Roberto Bautista Agut.

 Isto sporočilo je lansiral kmalu tudi osvajalec največjega števila turnirjev velike četverice, Švicar Roger Federer.

Poleg Srbije, Švice in Španije, se bodo na ATP Cupu borile še Avstralija, Grčija, Avstrija, Japonska, Velika Britanija, Italija, Nemčija, Hrvaška, Belgija, Francija, JAR, ZDA, Kanada, Gruzija, Argentina in Rusija.

Turnir igra torej 24 reprezentanc, ki bodo razdeljene v 6 skupin po štiri. Dvoboji bodo imeli dve srečanji med posamezniki in en obračun dvojic, ki se bo odigral ne glede na predhodni razplet “singlov”.

V izločilne boje napredujejo vse prvouvrščene ekipe in dve najboljši drugouvrščeni moštvi. ATP Cup bodo gostili Sydney, Perth in Brisbane. Nagradni sklad je 15 milijonov dolarjev, tekmovanje pa prinaša tudi 750 točk za ATP lestvico, če seveda odneseš zmago.