Bedene vodil, a vseeno izgubil finale proti Tsongaju

ATP 22. Sep 201918:49 > 18:58
Twitter

Aljaž Bedene na žalost še naprej ostaja brez naslova na ATP turnirju. V Metzu je bil tokrat zelo blizu na obračunu proti Jo-Wilfredu Tsongaju, a je na koncu vseeno izgubil s 7:6, 6:7, 3:6.

Aljaž Bedene je bil danes v finalu ATP turnirja v Metzu zelo blizu tega, da osvoji svoj prvi naslov, vendar mu na koncu še četrtič v finalu ATP spet ni uspelo. Lovorike in naslovu v Metzu se je na koncu veselil Jo-Wilfred Tsongaki se je veselil svoje 18. ATP-lovorike.

Na obračunu dveh odličnih serverjev se je prvi niz zavlekel v podaljšani niz. Nekaj malega težav je imel Bedene pri svoji uvodni igri, a je ubranil edino break žogo Francozu. V podaljšani igri je imel Slovenec že prosto pot, a si je z dvema izgubljenima servisoma malce zapletel, a na koncu to igro vseeno dobil s 7:4.

V drugem nizu je bilo vse skupaj podobno, le da je podaljšano igro dobil Francoz s 7:4.

V zadnjem tretjem nizu pa je Bedene zelo slabo začel, kar je izkoristil Tsonga in povedel s 3:0. Bedene je v nadaljevanju sicer ubranil še dve break žogi, a odvzeti servisa nasprotniku ni mogel, na ta način se je Slovenec mogel na žalost sprijazniti s porazom.