Federer odpovedal ATP Pokal: Želim biti z družino

ATP 30. Okt 201910:09 > 10:16
Lintao Zhang/Getty Images

Roger Federer ne bo igral v novonastalem ATP Pokalu, ki se prične z začetkom novega leta v treh avstralskih mestih. Na tem turnirju bodo igrali najboljši teniški igralci kvalificiranih držav.

ATP Pokal je bil zamišljen podobno kot Davisov Pokal, le s to razliko, da prinaša gromozanski nagradni sklad in kopico točk za ATP lestvico. ATP Cup bo potekal od 3. – 12. januarja.

Roger Federer je eden izmed redkih, ki je nastop na tem turnirju, kjer bi zastopa Švico, odpovedal, je pa zanimivo, da je pred njim svoj nastop odpovedal njegov rojak Stan Wawrinka, Švica pa nima drugih igralcev iz prve stoterice na ATP lestvici, kar pomeni, da ne bo smela nastopiti na ATP Pokalu. 

Povezano

“Zares mi je žal, da me ne bo na prvem ATP Pokalu. To je bila težka odločitev, a to pomeni, da bom lahko več časa preživel doma z družino, ki je na prvem mestu. Po pogovoru z družino in ekipo o sezoni, ki sledi, sem ugotovil, da lahko dodatna dva tedna preživim doma, kar bo name zagotovo vplivalo blagodejno. Žal mi je, da ne bom del tega turnirja, a mislim, da je to pravi korak, če želim še nekaj časa igrati tenis. Opravičujem se vsem navijačem za nevšečnosti, ki jih je povzročila moja odpoved, upam pa, da razumete mojo odločitev. Mojim navijačev v Avstraliji pa sporočam, da komaj čakam, da se vidimo na OP Avstralije, tam bom svež in pripravljen,” je sporočil Federer.