Berdych odhaja v pokoj: Oče je pokvaril presenečenje

ATP 13. Nov 201913:08 > 13:18
Cameron Spencer/Getty Images

Tomas Berdych bo v soboto v Londonu uradno objavil novico, da se poslavlja od teniške karavane. Krivec, da je informacija v javnost prišla že nekaj dni prej pa je oče češkega igralca Martin, ki je razkril preveč v izjavi za češki Blesk.

Po 17 letih profesionalne kariere se Tomas Berdych poslavlja od profesionalnega tenisa. Oče nekdanje številke 4 je to že zaupal češkim medijem, kasneje pa je Tomas sam preko družabnih omrežij razkril, da je prav njegov oče na ta način pokvaril presenečenje.

“Če želite biti presenečeni, ne spremljajte medijev in družabnih omrežij. Vem, da to danes ni več mogoče. Zgodila se je napaka, načrtoval sem presenečenje v soboto, ko bom v Londonu, a to ni več mogoče, Vse je uredu. Več informacij iz moje strani dobite v soboto,” je dejal Berdych.

Češki igralec je upokojitev napovedal že po OP ZDA, ko je izpadel v prvem krogu in dejal, da možnosti, da bi igral tudi v letu 2020 praktično ni. Od takrat ni odigral niti enega obračuna, v tem trenutku pa je 103. igralec sveta. 

Berdych ima 34 let, v 17 letih kariere pa je osvjil 13 turnirskih zmag, zadnjo v Šenzenu leta 2016. V Parizu je leta 2005 osvojil edini turnir serije Masters, prišel pa je tudi v finale Wimbledona. Leta 2015 je zasedal 4. mesto na ATP lestvici. Največja uspeha v karieri sta zmagi v Davisovem pokalu s Češko leta 2012 in 2013.

Včeraj pa se je od profesionalnega tenisa poslovila tudi slovaška teniška igralka Dominika Cibulkova, ki je v zadnjih mesecih ni bilo v karavani zaradi poškodbe ahilove tetive. Ob izdaji svoje avtobiografije je zaupala, da se bo upokojila od profesionalnega tenisa, še vedno pa vodi svojo teniško akademijo.