Opelka: ATP Cup je patetičen!

ATP 22. Nov 20191:55 > 2:01
Getty Images/Mark Kolbe

Ameriški teniški igralec Reilly Opelka nima najlepšega mnenja o novonastalem ATP Pokalu, ki predstavlja velikega nasprotnika in tekmeca dosedanjemu in bolj tradicionalnemu Davisovem Pokalu.

Novi format Davisovega pokala, v sklopu katerega se 18 reprezentanc pomeri na turnirju, ki traja sedem dni, je izzval različna si mišljenja, saj so nekateri igralci, med njimi je tudi Novak Đoković, mnenja, da je bil stari format Davis Cupa precej boljši in prijaznejši do igralcev.

Le šest tednov kasneje se bodo reprezentance merile na dokaj podobnem tekmovanju, ATP Pokal v Avstraliji prinaša kar 24 ekip. Posamično reprezentanco predstavljata najboljša igralca države. Zanimivo je, da so nekateri že odpovedali svoj nastop, Švica naprimer ne bo imela ekipe na Pokalu, saj sta svojo udeležbo odpovedala tako Roger Federer, kot tudi Stan Wawrinka.

“ATP Cup je patetičen. Res je šokantno, da je ATP dovolil, da se igra takšen turnir. To je zelo slaba stvar za ta šport,” je dejal Reilly Opelka.

“To je poteza, ki samo otežuje delo in prihodnost. Na primer, jaz sem 36. igralec na svetu, a na tem tekmovanju ne bom igral, ker sem tretji najboljši ameriški igralec na ATP lestvici, vsaka reprezentanca pa ima lahko le svoja dva najboljša. Ne obstajajo iste možnosti za vse. Moldavija se je uvrstila na turnir, a njihov najboljši igralec je daleč za menoj. Njihov drugi igralec verjetno ni niti na ATP lestvici,” je novo tekmovanje ostro napadel ameriški igralec.