Federer bo iz svojega žepa vrnil navijačem iz Bogote

ATP 29. Nov 20197:39 > 7:39
Marcelo Endelli, Getty Images Sport

Švicarski teniški as Roger Federer je pripravljen na svoje stroške vrniti denar teniškim navijačem v Kolumbiji, saj so organizatorji ekshibicijskega obračuna zavrnili povračilo stroškov, potem ko je bil dogodek odpovedan.

Roger Federer in Alexander Zverev bi se morala v Bogoti v Kolumbiji pomeriti v sklopu ekshibicijskega teniškega obračuna, a je bil dogodek zaradi nestabilnega političnega položaja v državi, tik pred zdajci odpovedan.

Znašli smo se v zelo težki situaciji. Stroški so ostali isti, medtem ko so se prihodki zaustavili in izginili. Nekateri sponzorji so ostali z nami, drugi ne,” je dejal organizator dogodka Manuel Mate.

Povezano

Federerjev dolgoletni agent Tony Godsick je po odpovedi dogodka razkril, da bo tretji teniški igralec sveta skušal organizirati še en ekshibicijski dvoboj po Mastersu v Miamiju. V kolikor mu to ne uspe, bo sam poskrbel, da bodo vsi navijači z vstopnico za dogodek v Bogoti, dobili ves denar nazaj.

Rogerju ni vseeno za navijače v Bogoti. Naš cilj je, da bo obračun odigran naslednje leto. Če se to ne zgodi, bo Roger vrnil svoj honorar in poskrbel, da bodo vsi, ki so kupili karte, dobili vrnjen denar,” je dejal Godsick.

Spomnimo, mediji onkraj luže so poročali, da je Švicar za turnejo po Južni Ameriki zaslužil okoli 10 milijonov dolarjev.