Federer bo izpustil pesek, izjema le Roland Garros!

Uncategorized 28. Nov 201912:18 > 12:22
Julian Finney/Getty Images

Tretji najboljši tenisač sveta, sodeč po ATP lestvici, Roger Federer, je sporočil del svojega urnika za sezono 2020. Ob ekshibicijskem dogodku v Mehiki je medijem zaupal, da bo izpustil celotno peščeno sezono, a v Parizu na Rolandu Garrosu naj ne bi manjkal.

Razlog za to je seveda dejstvo, da je imel v zadnjih letih nekaj težav s kolenom. “Leta 2016 sem imel s kolenom nemalo težav, skušal sem malo manj igrati na pesku, nato pa po Wimbledonu sploh nisem več zaigral. Operiral sem koleno in se vrnil predlani,” je med drugim strnil misli Švicar.

“Takrat sem si rekel, da enostavno ni pravi trenutek. Žena je želela imeti veliko zabavo za rojstni dan, hotel sem biti s prijatelji, česar v 2017 nisem storil. Letos sem se vprašal, ali res moram igrati. Pa sem si odgovoril, da treh let zapored na pesku pa res ne bom izpustil. Poskusil sem in niti ni bilo tako slabo,” je dejal Švicar, ki je v Madridu in Rimu igral četrtfinale, na Rolandu Garrosu pa ga je v polfinalu ugnal Rafael Nadal.

Naslednje leto bom spet zaigral v Parizu, a najverjetneje me na ostalih turnirjih s peščeno podlago ne bo,” je sklenil Roger.

Julian Finney, Getty Images