Nadal: Ne vem, ali bi še igral, če bi se upokojila

ATP 2. Jan 202016:53 > 16:55
Matthew Stockman, Getty Images Sport

"To ni lahko vprašanje. Resnica je, da njuni rezultati vplivajo na mene, toda jaz želim verjeti, da sem motiviran, ne glede na njiju," je na vprašanje, kako bi bilo v svetu brez Novaka Đokovića in Rogerja Federerja, odgovoril Rafael Nadal.

Francoski L’Equipe je Rafaela Nadala razglasil za najboljšega športnika v letu 2019. Španec je osvojil dva grand slama (Roland Garros in OP ZDA), leto pa končal kot številka ena na lestvici ATP. Rafa je v intervjuju za sloviti časnik priznal, da na njegove rezultate v veliki meri vplivata tudi preostala dva člana velike trojke, Novak Đoković in Roger Federer.

Iskreno, ne vem, ali bi nadaljeval z igranjem, še bi se Federer in Đoković upokojila,” je dejal Nadal in dodal: “To ni lahko vprašanje. Resnica je, da njuni rezultati vplivajo na mene, toda jaz želim verjeti, da sem motiviran, ne glede na njiju. Vseeno ne vem. Ne morem odgovoriti.”

Federer je sicer še vedno najuspešnejši po številu osvojenih grand slamov (20), medtem ko ima Nadal enega manj, Đoković pa je trenutno pri številki 16.