Nadal in Đoković začela zmagovito

ATP 4. Jan 202016:07 > 16:11
Jono Searle, Getty images

Večino najboljših teniških igralcev sezono začenja na novo ustanovljenem tekmovanju ATP Cup (vse obračune spremljajte v živo na Sportklubu) v deželi tam spodaj. Rafael Nadal in Novak Đoković sta prvi test prestala "brez praske".

ATP Cup pod svojo streho združuje 24 ekip, ki so razdeljene v šest skupin. Tekmovanje poteka v Sydneyju, Perthu in Brisbanu, v četrtfinale pa so bodo uvrstili zmagovalci vsake skupine in najboljši drugouvrščeni ekipi. ATP Cup bo za večino najboljših igralcev (ob Rafaelu Nadalu in Novaku Đokoviću med drugimi nastopajo tudi Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas in Alexander Zverev, ne pa tudi Roger Federer) edini pravi preizkus pred prvim turnirjem za grand slam v sezoni, ki se bo v Melborunu začela 20. janurja.

Nadal je sezono začel z zmago proti Nikolozu Bashilashvilju. Prvi igralec sveta je Gruzijca odpravil s 6:3 in 7:5. Z zmago je novo tekmovalno obdobje začel tudi Novak Đoković. Srbski zvezdnik je odlično začel dvoboj proti Kevinu Andersonu in povedel s 3:0, a se moral na koncu pošteno potruditi za zmago, saj je Južnoafričana na koncu premagal šele po dveh podaljšanih igrah. .

Z zmago so obračuna na ATP Cupu odprli tudi Hrvati, ki so premagali Avstrijo. Prvo točko je našim južnim sosedom z zmago proti Dominicu Thiemu (7:6, 2:6, 6:3) priigral Borna Ćorić, drugo pa Marin Čilić, ki je premagal Dennisa Novaka.

Obračune iz Avstralije spremljajte ekskluzivno na programih Sportkluba.