Srbija je v polfinalu: Đoković "zlomil" Šapovalova

ATP 10. Jan 20202:21 > 5:01
Mark Metcalfe Getty Images Sport

Srbija se je v polfinalu novo ustanovljenega ATP Cupa pridružila Rusiji in Avstraliji, potem ko je Novak Đoković po preobratu premagal Denisa Šapovalova in svoji reprezentanci prinesel drugo točko v obračunu s Kanado. Poraz Rafaela Nadala za Špance ni bil usoden.

Dušan Lajović je odlično odprl polfinalni obračun proti Kanadi in Felixa Augerja Aliassima premagal gladko s 6:4 in 6:2. V drugem dvoboju pa je Denis Shapovalov pošteno namučil Novaka Đokovića. Kanadčan je prvi niz dobil po zaslugi breaka v predzadnji igri, medtem ko je v drugem Đokovć izkoristil vse tri priložnosti za odvzem servisa in hitro izenačil na 1:1.

V tretjem nizu je Đoković po breaku za vodstvo 5:4 serviral za zmago in povedel s 30:0, nato pa so dvoboj prekinili zaradi slabosti enega izmed gledalcev. Po premoru je Shapovalov dobil štiri zaporedne točke in izenačil na 5:4. V podaljšani igri je Srb povedel s 6:1, nakar je sledil še zadnji poizkus Shapovalova za povratek, vendar je Đoković po dveh urah in 41 minutah igre dvoboj uspel zaključiti v svojo korist.

Srbijo v sobotnem prvem polfinalu čaka Rusija.

Za drugo finalno vstopnico se bosta pomerili Avstralija in Španija.

V prvem dvoboju zadnjega četrtfinala je Španija povedla z zmago Roberte Bautiste Aguta proti Kimmerju Coppejansu s 6:1 in 6:4. Za izenačenje na 1:1 je s presenetljivo zmago proti Rafaelu Nadalu poskrbel David Goffin. Belgijec je prvi niz dobil s 6:4, v drugem pa je odločala podaljšana igra. Goffin je hitro prevzel pobudo in po dveh urah in 24 minutah igre izkoristil drugo zaključno žogo.

V odločilni igri dvojic so gledalci prav tako spremljali tri nize. Nadal in Pablo Carreno Busta sta Sanderja Gilla in Jorana Vliegena odpravila s 6:7, 7:5 in 10:7.